1. Maak een back-up van uw website
Maak voordat u uw overeenkomst bij uw huidige provider beëindigd een back-up van uw website files en databases.
U bent zo in het bezit van de meest recente versie waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.
Zorg er ook voor dat u een back-up hebt van belangrijke e-mailberichten en e-mailadressen op uw server.

2. Informeer uw huidige provider
Om uw domeinnaam naar Rascom Hosting te verhuizen, is het nodig dat u uw huidige provider hierover informeert.
U ontvangt dan in de meeste gevallen van hen de verhuiscode die u bij uw verhuisaanvraag aan ons verstrekt via ons ticketsysteem www.allin-Rascom.nl/contact.php
Hiermee stelt u ons in staat om uw verhuizing in gang te zetten.
Daarnaast kan het in sommige gevallen nodig zijn dat uw oude provider de registrar lock van uw domeinnaam verwijderd, bv bij .com, .net, .org

3. Geef duidelijk aan dat u verhuist
Let op dat u bij de beëindiging van uw overeenkomst uw domeinnaamregistratie behoudt.
Geef daarom duidelijk aan bij uw oude provider dat u de domeinnaam wilt verhuizen, dus niet wilt opzeggen.
Zegt u de domeinnaam op, dan komt uw domeinnaam, na een quarantaine periode van 40 dagen, vrij op de markt voor registratie.
Tijdens de quarantaine kan de oorspronkelijke eigenaar de domeinnaam tegen betaling opnieuw activeren.

4. Maak uw bestelling definitief
Zodra u een definitieve bestelling plaatst via ons bestelsysteem op de website www.allin-Rascom .nl (en u ons van de verhuiscode voorziet), gaan wij voor u aan de slag.

5. Verhuizing afgerond
Hebt u uw instellingen en website getest, dan hoeft u niets te doen. Na de verhuizing kan het, afhankelijk van uw internetprovider, drie tot vijf werkdagen duren + - voordat uw domeinnaam verwijst naar uw webhosting bij Rascom Hosting.
Totdat de verhuizing afgerond is en DNS wereldwijd ververst, blijft uw website op de server van uw huidige provider zichtbaar.
Uw bezoekers merken zo niets van uw verhuizing.